Súgó – FAQ

Mi a Kreatív Otthon 24 Játszótér?

A Kreatív Otthon 24 játszótér létrehozásával egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol a Kreatív emberek megmutathatják magukat és munkájukat a többieknek.

Kreatív oldalunkon lehetőség van a Saját munkák feltöltésére kategorizálva, azok értékelésére és véleményezésére. Az azonos érdeklődési emberek ismerkedhetnek és barátkozhatnak egymással és még rengeteg közösségi funkció használható.

TÖLTSD FEL TE IS MUNKÁDAT! OSZD MEG INNEN, LEGYÉL RÁ BÜSZKE ÉS GYŰJTSD BE AZ ELISMERÉSEKET.

Miért és mire jó a Kreatív Otthon 24?

 1. Pár kattintással feltöltheted a munkádat, így azok többet nem vesznek el, mindenki minden munkád megtekintheti.
 2. Nincs korlát abban amit feltölthetsz. Lehet az művészeti termék, recept, mém, barkácsolás, bútor, bármi, a lényeg, hogy Te csináltad!
 3. Könnyedén megoszthatod munkáidat a közösségi médiákban, vagy barátaiddal.
 4. Ha árulod a termékeidet, ingyenes reklám felületként és gyűjteményként kiegészítésnek használhatod oldalunkat.
 5. Ismerkedhetsz barátkozhatsz és követheted hasonló érdeklődésű alkotókat a közösségi funkciók segítségével.

Itt nem állunk meg! Oldalunkat folyamatosan fejlesztjük és bővítjük új funkciókkal!

Regisztrál most és töltsd fel munkádat, mutasd meg kreativitásod! (Csak klikkelj a jobb felső ikonra vagy gombra a felső sávban)

Regisztráció - Belépés

A regisztráció és a belépés rendkívül egyszerű, csak klikkelj jobbra fent a kis ember ikonra.

kreatív otthon 24 - DIY - belépés regisztráció

 

Beléphetsz (és regisztrálhatsz), szinte egy kattintással, a már meglévő Facebook fiókoddal, vagy Google (Gmail) fiókoddal is. Természetesen email címeddel és egy jelszóval regisztrálhatsz egyedi felhasználói fiókot is.

Belépéshez  és regisztrációhoz kövesd a felugró ablakban a linkeket és az utasításokat.

Munkák megosztása közösségi médiákban

1, Látogasd meg a munkád oldalát

2, Az oldal, bejegyzés tetején és alján is találsz egy megosztó sávot

kreativ otthon 24 - diy megosztás3,  Klikkelj arra a közösségi médiára ahol megosztanád a munkát. Ha nem látod azt a közösségi médiát ahol megosztanál, klikkelj a szürke plusz gombra a további megosztási lehetőségekért.

Hogy kell Facebook csoportban megosztani valamit? Nézd meg a Következő kérdés – választ!

Megosztás FACEBOOK CSOPORTBA ??

1, Látogasd meg a munkád oldalát

2, Az oldal, bejegyzés tetején és alján is találsz egy megosztó sávot

kreativ otthon 24 - diy megosztás

3,  Klikkelj a Facebook gombra.

A felugró ablakban balra fent, a neved és az ikonod felett van egy lenyitható lista. Klikkelj a listára és válaszd ki a facebook csoportot.

kreatív otthon 24 diy megosztás facebook csoport

 

4, Ekkor megjelenik egy “csoport” mező, oda kezd el beírni a csoport nevét, ahol tag vagy és ahol megosztanád. Ahogy elkezded beírni a nevét, fel fogja ajánlani magától azokat a csoportokat ahol megoszthatod a tartalmat. Csak klikkelj és válaszd ki ami neked tetszik.

kreatív otthon 24 diy megosztás facebook csoportkreatív otthon 24 diy megosztás facebook csoport

Saját munka feltöltése

1, Saját munkád felöltéséhez klikkelj a jobb felső sarokban a “SAJÁT MUNKA FELTÖLTÉSE” gombra.

diy kreatív munka feltöltés - otthon 24

2, Ekkor egy felugró ablakban kiválaszthatod, hogy milyen típusú tartalmat töltenél fel:

 1. Történetet-Tartalmat. Ez olyan mint egy blogbejegyzés. Bemutathatod akár a teljes kreatív, készítési folyamatot képekkel, szöveggel, videókkal, leírással… Mindent bele rakhatsz, bele írhatsz. Lehetnek benne képek, tölthetsz fel bele saját videót, de akár más tartalmakat is beágyazhatsz, mint YouTube, Instagram…
 2. Videót – Beágyazott videót. Feltölthetsz saját videót (mp4 formátumban a megjelölt méretig), valamint külső pl. YouTube videókat is beágyazhatsz. Adhatsz a videónak Címet, bemutató képet, előszót és természetesen egy leírást, ismertetőt is csatolhatsz hozzá

Hamarosan még több tartalom típust is bekapcsolunk, mint a szavazások, listák, kvízek, hang fájlok, mémek…

kreatív DIY munka feltöltése

3, A következő lépés a kiválasztott tartalom feltöltése.

(Ha nem vagy belépve, akkor itt a rendszer felajánlja, hogy lépj be vagy regisztrálj)

 

4, Történet – Tartalom – Blog feltöltése és beállításai

A kiválasztás után a feltöltő oldalon a következő információkat adhatod hozzá a Tartalmadhoz, blogbejegyzésedhez.

 • Bemutató kép. Ez nagyon fontos. A bejegyzés tetején, a listákban az oldalon és a megosztásoknál is ez fog megjelenni. Javasolt, szép és informatív legalább 800 px méretű képet feltölteni. (kérjük minden képnél figyelj oda a képek méretére. Ne tölts fel több megabyte-os képeket!)
 • Kategóriát választhatsz. Figyelem! 2 kategóriát is kiválaszthatsz, azonban csak akkor válasz több kategóriát ha valóban bele illik amit feltöltesz. A rossz kategóriába történő feltöltés moderáljuk!
 • Megadhatsz a munkádra jellemző 5 fontos címkét, kulcsszót.
 • Publikálás azonnal SzerkesztésFeliratra ráklikkelve, időzítheted, hogy mikor jelenjen meg a cikked, blogbejegyzésed. (Ekkor válik online elérhetővé, addig csak vázlat lesz). Ha szeretnéd azonnal megjeleníteni ahogy végeztél, akkor ezt nem kell állítgatni.
 • Cím. Fontos, hogy a cím informális legyen! Pontosan írja le mi az amit készítettél. Azért törekedj egyszerű és rövid megfogalmazásra.
 • Rövid ismertető (excerpt). Röviden 1-2 mondatban ísmertesd a feltöltésed. Ez fog megjelenni az oldalon a listáknál, de a megosztásoknál is.
 • Ismertető. Itt írhatsz, szöveget, formázhatod, rakhatsz bele képet, videót, táblázatot, listákat…. Csak klikkelj a mezőbe és kezdj el írni, vagy klikkelj a megjelenő “plusz” ikonra a további lehetőségekért.
 • Még több tartalmi elem, modul hozzáadása. Ha szeretnél még több tartalmat hozzáadni, akkor csak klikkelj a legalul lévő PIROS PLUSZ IKONRA és válassz a lehetőségek közül. Hozzáadhatsz még tetszőleges számú tartalom típust, mint formázott szöveg (videókkal, képekkel…), kép, beágyazás, link, videó, gif….

diy kreatív tartalom hozzáadása létrehzása

MENTÉS VÁZLATKÉNT!

Munkádat elmentheted vázlatként és később folytathatod, ehhez a legalul lévő sávban balra találod a mentés vázlatként gombot.

kreatív diy munka mentés vázlat

ELŐNÉZET

Ha már menteted vázlatként a munkát, akkor szintén a lenti sávban van az előnézet gomb amivel megnézheted, hogy néz majd ki a végleges formában a bejegyzésed.

 

TARTALOM KÖZZÉTÉTELE – PUBLIKÁLÁS

Figyelem! A publikálás után a tartalmat többet nem tudod szerkeszteni! Ha nem vagy benne biztos, hogy kész vagy, akkor csak mentsd el vázlatként és folytasd később.

A mentett vázlatokat a felhasználói fiókod / Feltöltések menüpont alatt találhatod meg és onnan tudod újra kezdeni a szerkesztést.

diy kreatív munka előnézet publikálás

Bejegyzés, feltöltés moderálási szabályzat

Fenntartjuk a jogot, hogy a feltöltéseket indoklás nélkül töröljük, azonban az alábbi szabályzatot ha betartod, nagy valószínűséggel nem kerül törlésre semmilyen munkád.

 1. Csak és kizárólag, a saját készítésű munkáidat képeidet és videóidat töltheted fel az oldalra. Fontos, hogy tudd, mások munkáinak, képeinek, videóinak engedély nélküli használatával jogsértést követsz el, amiért szabályzatunk alapján csak és kizárólag Te leszel minden szempontból, így anyagilag is a felelős.
 2. Feltöltéseidnél kérjük figyelj oda a tiszta beszédre. Agresszív, trágár, és mások személyét érintő tartalmak feltöltése nem megengedett, moderálást és akár kitiltást is jelenthet.
 3. Kérjük a politikát, a gyűlöletkeltést és hasonlónkat szintén mellőzd, ez egy Kretaí – DIY Játszótér!
 4. Spam jellegű, feleslegesen ismétlő, vagy nem témába illő bejegyzések szintén törlésre kerülnek.
 5. Természetesen igyekszünk betartani a Magyar törvényeket és jogszabályokat, Te is figyelj erre oda, ne kelljen helyetted betartanunk őket moderálással.
 6. Divatos szitok szó lett  a GDPR, azaz az adatvédelem így nekünk is meg kell említeni. Kérjük feltöltéseidben mások személyes adatait (Teljes név, cím, email, telefon…) ne add meg, ne használd, csak ha engedélyezték. Jobb ha az engedélyt írásban kapod!
Válasz formátumot
Történet - Tartalom
Formázott szöveg, képekkel, videókkal, beágyazott tartalmakkal - MINT EGY BLOGBEJEGYZÉS
Szavazás
Szavazásokhoz vagy vélemények léterhozásához
Lista
Klasszikus lista, számozott felsorolás, vagy lépésről - lépésre pontok
Fordított lista
Lista visszafelé számozva - visszaszámláló
Toplista
A lista elemekre szavazhatnak és hozzászólhatnak a többiek így alakul ki a sorrend
Videó
Saját Videó feltöltése, vagy Beágyazás pl. Youtube (Kezdő kép, cím, előszó, videó, ismertető)
Kép
Fotó vagy Gif (Csak egy kép semmi több)
Köves minket a közösségi médiákban!